Energiebalans in tijden van Corona

Een leven in balans vraagt een goed evenwicht tussen energievreters en energiegevers.
Energievreters brengen je stress en ondermijnen je welbevinden en je gezondheid. Energiegevers dragen positief bij aan je veerkracht en je stressbestendigheid en dus aan je prestaties.
Misschien had je voor de corona-crisis je leven redelijk goed op de rit, maar vind je het nu moeilijker omdat je energiegevers moeilijker bereikbaar zijn. Denk aan de leuke momenten met de collega’s die een pak minder zijn als je thuiswerkt. Sport en hobby’s kunnen minder worden uitgevoerd of toch zeker onder andere omstandigheden. Knuffels van vrienden of familie zijn zeer beperkt. En heb je je net aangepast aan de corona-maatregelen, dan worden er weer nieuwe aangekondigd en kan je je plannen weer terug opbergen of wijzigen. Deze periode vraagt van ons allen een grotere flexibiliteit.

Breng je huidige energie-gevers eens in kaart. Wat geeft je energie, ondanks de corona-crisis. Waar kan je van genieten en zijn er zo een paar uren voorbij zonder dat je het merkt. Wat zijn zaken die je automatisch doet, waar je amper moet bij nadenken, maar waarvan andere mensen het heel bijzonder vinden. Na welke activiteiten voel je achteraf een fysieke vermoeidheid, maar ben je mentaal helemaal opgeladen ?
Vind je dit een moeilijke oefening en grijp je steevast terug naar zaken die je voor de corona-crisis zonder probleem kon doen, maar die nu niet meer mogelijk zijn. Tracht dan eens te bekijken wat je daar juist zo leuk aan vond en of je dit niet op een andere manier kan verwezenlijken ? Misschien vond je het fijn om op een feestje met vrienden bij te praten, maar zie je die nu nog nauwelijks. Spreek dan eens in kleine groepjes af op 1,5m of organiseer een on-line gesprek. Misschien vond je het fijn om op je muziek uit de bol te gaan ? Zet je favoriete muziek op en nodig je huisgenoten uit om een danske te placeren. Denk vooral aan de dingen die je nog wel kan, en niet aan wat er allemaal niet meer mag. Wat je aandacht geeft groeit, dus zo zorg je ervoor dat de positieve gedachten het winnen van de negatieve.
Wees creatief en doe inspiratie op bij vrienden of familie. Ook zij kampen met dezelfde problemen. Laat gerust tips en inspiratie achter in de comments.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *