Wanneer zet je coaching in ?

In het leven worden we vaak geconfronteerd met uitdagingen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Soms kunnen we deze uitdagingen op eigen kracht overwinnen, maar er zijn momenten waarop we het gevoel hebben dat we vastlopen, onzeker zijn over onze keuzes of gewoonweg de behoefte hebben aan begeleiding om onze doelen te bereiken. Dit is het moment waarop een coach een absolute meerwaarde kan zijn. Als je te lang wacht en verder ter plaatse blijft trappelen, kom je misschien die spreekwoordelijke muur tegen en val je burn-out.

Je weet dat je meer en meer gebukt gaat onder de chronische stress, maar je ziet niet hoe je het kan opgelost krijgen. Je zit in een sleur en ziet de uitweg niet. Een coach kan je dan helpen om nieuwe perspectieven te onderzoeken, eventuele obstakels te identificeren en samen strategie├źn te ontwikkelen om deze te lijf te gaan. Zo zet je stap voor stap de weg in naar groei en een leven meer in balans.

Soms weet je wel uitwegen, maar is het moeilijk om af te wegen welke weg de beste is voor jou. De voor-en nadelen van de alternatieven zijn een chaos in je hoofd. Je probeert rationeel te denken, maar dat stemmetje in je hoofd blijft bepaalde dingen steeds terug opwerpen. Een coach kan je helpen helderheid te krijgen over je doelen en je waarden, en je begeleiden bij het formuleren van een plan om deze te bereiken. Door gestructureerde gesprekken en doelgerichte vragen kan een coach je helpen om je eigen pad te ontdekken en keuzes te maken.

Je vind het moeilijk om je grenzen aan te geven. Je legt je lat ontzettend hoog. Je wil een open gesprek aangaan met je familieleden of collega’s, maar jouw emoties nemen steeds de bovenhand. Je wil meer zelfzorg in je agenda inpassen. enz…
Je weet wat je nodig hebt om meer gebalanceerd in het leven te kunnen staan, maar het lukt je niet om dit structureel aan te pakken. Een coach kan je helpen om juist te benoemen wat je nodig hebt om dit effectief in te zetten. Je kan samen met een coach oefenen en je vaardigheden aanscherpen.

Door samen met een coach je plan te bekijken, ontdek je misschien waar je plan toch niet helemaal klopt, of waar je plan niet helemaal overeenstemt met wie je bent en wie je wil zijn. De terugkom-momenten met de coach zijn misschien de extra push die je nodig hebt om door te zetten.

Het inschakelen van een coach is geen teken van zwakte, maar eerder een teken van wijsheid en moed om te investeren in je eigen groei. Of je nu vastzit, op zoek bent naar helderheid, je vaardigheden wilt verbeteren of de waarde van je plan wil toetsen, een coach kan je ondersteuning geven zodat je het beste uit jezelf kan halen en de nodige stappen kan zetten naar een verbeterde versie 2.0 van jezelf.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *